onsdag 31 mars 2010

Mera svart och vitt



Denna fick jag med mig från The Local Firms Propaganda Store. Spana förresten in det här. Fint tycker jag.

Gårdagen




Iphone battle efter ett väldigt spännande frukostseminarium (vad är grejen??) och ny Marabou special edition. Polka. Smakar som sommar på Nämdö. Gott med andra ord. Sist men inte minst den här med mina kära.

tisdag 30 mars 2010

Bra där



Min smarta dalkullakusin Julia kläckte bästa idén på öppet hus hos Kungliga Tekniska Högskolan här i Stockholm nu nyligen. Priset? En rosettknytare signerad Elsa Billgren. Läs mer här. Tror nog att Julia fått en ny kompis. Sant är i alla fall att mormor och morfars fina gamla fåtölj numera figurerar i bloggvärlden. Det hade dem nog aldrig trott..

Snott från en vän



Den här fina hittade jag hos fröken Pauli.

måndag 29 mars 2010

Hit längtar jag



Vill dricka billigt vin från CostCutter med wives. Vill promenera ner till Hawley och dricka pints för att sen dansa vidare till Proud. Vill till Camden Town. Gärna nu.

söndag 28 mars 2010

Från Ovan





Fick en så fin sak när jag fyllde år. Nämligen en bok som i bilder skildrar vår fina stad Stockholm. Från ovan. Att titta i boken får mig att vilja flyga över takåsarna. I bokens inledande ord skriver fotografen bakom boken, Jeppe Wikström om hur han när han var liten drömde om precis just det. Att flyga. Han nämner förebilder som Karlsson på taket (en vacker, genomklok och lagom tjock man i sina bästa år) som med sin propeller flyger över vackra Vasastan. Även den lilla sängbundna pojken i Skymningslandet flyger över huvudstaden. Båda dessa av Astrid Lindgrens berättelser ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Tack flickor för presenten.

My heart is set






Magiskt fint. Contributor Magazine och Fashion short story: Nature.

pics Ina Nederdal

I torsdags..





Förfest all-time-high består av tre saker. Bästis, rödvin och Spotify. Kan bara inte bli bättre. Att torsdagen sedan avslutades med galet bra XOXO på Spy Bar och Awesome på hembesök gjorde verkligen inte saken sämre.

torsdag 25 mars 2010

Dylan



1996. 10 år och smärtsamt förälskad. På min vägg hängde affischen prydligt. Nu många år senare blir jag fortfarande lite knäsvag. Tittar på några avsnitt av Beverly Hills och är 10 år igen.

Me lady you're a big city love



London får faktiskt hålla till godo. Awesome är tillbaka i Stockholm på påskvisit. Det blir XOXO, häng och planka. Lovely.

onsdag 24 mars 2010

Sleep




Suck. Nu ger jag upp och kastar jag in handduken. Är trött på argumentationsanalys, definitioner och preciseringar. Det får helt enkelt bara bära eller brista. Ger lite fin sommarinspiration och säger god natt!

pics emma nygren

Russian beauty



Vissa har bara något. Ryska modellen Natasha Poly har precis just det. Något.

tisdag 23 mars 2010

Jeansoverall?



Tänker att jag skulle vilja spendera sommaren i snickarbyxor. För hur fint är det inte? Fast.. så vet jag att även om jag införskaffar mig ett par kommer de ändå bara nöta kvar i garderoben.. Får nog suga lite på denna. Däremot är dessa från Ralph Lauren mycket fina.

pics: vogue.com

Vanessa Paradis



Vill dansa in våren till en fin liten låt med vackra Vanessa Paradis. Kan helt enkelt inte få nog av denna. Lyssna och tänk på fransk skönhet och Johnny Depp.

pics: all the pretty things

måndag 22 mars 2010

Nya tider



Denna tid på året händer det nåt. Ur våra vinteriden kommer vi fram. Vi sparkar grus och är lyckliga. Marken blir grön och himlen extra blå. Alla vi som gömt oss i kylan. Nu ser vi ljus. Våren underbara våren. Årets första picknick spenderades med denna tjej i värmande sol. Lovely.

Att fylla 24










Världens bästa födelsedagshelg fylldes med allt sånt jag älskar. Vänner och glädje, skratt och vin, maassor med god mat och ja, presenter. Tack alla Ni fina! Här är helgen i bilder.

söndag 21 mars 2010

B-day

Min 24-årsdag har varit helt fantastisk. Tack älskade vänner och fina familj. Så här skriver min käraste Malla dagen till ära. Kärlek.

lördag 20 mars 2010

Runt min handled



Idag har jag burit med mig dessa. Från vänster: Londoninköp, present från Jens, mormors klocka och present från fina Malin.

Jo jag kan faktiskt baka



Tänkte att en bild på mina första egenhändigt bakade bullar kunde vara på sin plats. Stor dag. Känner mig vuxen på nåt sätt.

tisdag 16 mars 2010

Huvudsak







Älskar dessa fantastiska illustrationer skapade av Cédric Rivrain för Maison Michel S/S 10. Känner att jag vill använda hatt hela sommaren lång. Nu ska jag ut i solen med min kära mamma. Våren är här.

Superkusiner

Titta vilket fint klipp min kusin Sara lagt upp på sin blogg. Go Salem!

Like




Hur fina som helst är oftast Fashion Storey i Contributor Magazine. Så även i detta fall.

pics Brian Boulos

måndag 15 mars 2010

Gertrude




På Norrmalmstorg i Stockholm öppnar nu den nya lifestylebutiken Gertrude. 900 kvadratmeter är fyllda med inredning, vintagemöbler, bädd och bad, sängar, lampor och massor med annat. Förutom varumärken som Designers Guild, Kenzo, Yves Delorme och Durance erbjuds även ensamrätt i Sverige på Ralph Lauren Home. Ser väldigt mycket fram emot ett första besök.

Detta måste ändå sägas



I lördagens final i Melodifestivalen vann fel låt. Egentligen är väl Anna Bergendahls This is my life inte direkt dålig. Det är liksom bara det att jag känner för att sova halvvägs in i andra versen. Den låt som borde ha vunnit framfördes av den charmige och begåvade Salem Al Fakir. Det kommer under våren och sommaren garanterat dansas frekvent till Keep on walkning. Låten, och Salem såklart, är utan tvekan ett lyckopiller. Notera Björn Gustafssons underbara inhopp i klippet. Älskart!

pics lira.se

Jag säger då det



Läste den här artikeln i söndagens The Guardian. Glädjande att etablerade tidningar väcker debatt och tar frågor rörande galen smalhet på allvar. För lets be honest, någonting är fel när storheter som Kate Moss hanterar kritik mot hennes försvinnande kroppshydda med att säga "Nothing tastes as good as skinny feels". Den valda och avskräckande bilden kommer från Ann Sofie Backs visning av h/v 2010 (styling Robert Rydberg) och väckte Rodeos Agnes B till liv. Läs hennes tänkvärda inlägg här.

Den manliga modescenen är här på ett sätt ett föregångsexempel. Där har smala, på gränsen till sjuka tonåringar ersatts av betydligt sundare och äldre förebilder. Kanske borde tjejerna snegla lite mer på dem och inse att kläderna faktiskt hänger snyggare på former..

torsdag 11 mars 2010

A day in a life of best friends







Två vänner på soliga, mysiga och fina Södermalm.