söndag 28 februari 2010

Gatan.






I East London ligger Brick Lane. På denna fantastiska gata, som egentligen är så mycket mer än det, finns stadens absolut bästa vintage. Underbart är det att strosa runt i marknadshallarna som ligger längs med gatan, köpa billiga och snygga kläder, kolla på folk och käka hamburgare. Just denna gata är nog något av det som jag saknar mest med London. Finns verkligen ingen motsvarighet här hemma.

fredag 26 februari 2010

Filmtips



En av de finaste filmer jag sett är just denna. Såg den för första gången i London tillsammans med en person jag tycker väldigt mycket om. Vildängel utspelar sig i 90-talets Sverige och ger en bild av precis så svåra som relationer kan vara. Allt som kan hända oss människor emellan. Fin fin fin film.

torsdag 25 februari 2010

XOXO



Ikväll är det premiär för det oerhört snygga dj-kollektivet XOXO. Malin, Rosanna, Carro och Aino spelar på Spy Bar för första gången tillsammans. Kommer att bli en kväll med allt från ljuvlig Londonpop till skön gubbrock. Heta tjejer och bra musik är en obeskrivligt bra kombo!

pics kristian bengtsson

måndag 22 februari 2010

Style Bubble



Hur cool är inte den här tjejen? Här dessutom klädd i svenskt(skor och byxor från Acne) Susie Lau är störst bland Englands modebloggare och följs flitigt av mig. Alltid nya outfits. Alltid lite utan för ramen. Alltid inspirerande. Läs hennes Style Bubble här.

söndag 21 februari 2010

Hemma.






Så äntligen efter några fantastiska månader i lovely London och ytterligare ett par i Sollis, är jag då äntligen tillbaka. Maria Prästgårdsgata 2.0. Nu börjar vi.
Det är fint att vara hemma.

lördag 20 februari 2010

Alla har vi varit små




I väntan på flyttbilen(Tessan)och i oro över detta j...vla snökaos slänger jag upp lite bilder på franska Vogues editor-in-cheif Carine Roitfeld. Hon är säkert en trevlig människa, men visst får man lite djävulen-bär-pradavibbar av denna donna. Då tycker jag att det är härligt se en lite annan sida. Nämligen tonårsversionen.

pics lisa c och imageshock

Söderböna

Snart bär det av mot Södermalm och inflyttning 2.0.. Spännande spännande.

fredag 19 februari 2010

Om modejournalistiken




Just nu pågår en debatt om modejournalistiken och frånvaron av kritik mot våra modeföretag. Ett av de första inläggen i debatten kom från Viasats sportchef Per Nunstedt i ett uttalande i Dagens Media, där han efterlyste att "någon modebloggare eller fashion-journalist lägger undan alla goodybags och drinkglas för att i stället författa ett kritiskt granskande modeinlägg eller artikel" Svar på tal fick han av Rodeos Karolina Skande som välkomnar debatten men vänder sig emot att "vissa som uttalar sig, och har en väldigt klar bild av hur det fungerar i modebranschen, aldrig någonsin har satt sin fot där"

Kan inte mer än instämma. Makten bör alltid granskas. Vare sig den tillhör politiker, modehus eller modebloggare. Att den enbart skulle granskas av företrädare inom modevärlden kanske inte är rimligt. Däremot kan jag störa mig på besserwissrar, med tillräckligt många i ryggen för att våga uttala sig, som väcker debatt inom ämnen de inte behärskar.

För er som..

bryr er om vilken pallplacering damerna får i skidor ikväll, rördes till tårar av Anjas bronsbragd igår, är lite nervösa inför kvällens hockeymatch mellan Sverige-Vitryssland, eller ni som är lite nyfikna på OS i allmänhet. Läs då bloggen OS i Sidled, där min duktiga pluggkompis från JMK-tiden Axel Pileby skriver om "idrott, medier och engagemang", med just precis det. Engagemang.

Estudiar



Så här kan det se ut när vi studenter matar in en massa kunnande.. Det är tur att jag har trevligt sällskap av fina vänner. Oftast Malin eller Sophie. Den senare som citat: "Inte vill vara med på bild". Låter därför hennes dator agera modell.

torsdag 18 februari 2010

Hon gjorde det..

Måste bara säga att jag är grymt imponerad av allas vår Anja Pärson. Skräckkrasch igår och brons idag. Tårarna rann när hon gled över mållinjen. Jag säger som jag brukar. Hatten av. Nu hejar vi på Björn Ferry i skidskyttet. Kan det bli guld idag igen?

Anything goes






Konsten finns i vardagen, i det du ser omkring dig. "Commercial art as real art and real art as commercial art"
Andy Warhol var den främsta av konstnärer inom 60 och 70-talens Pop Art. Där, mitt i populärkulturens utveckling skapades historia. Från 1963 producerade Andy Warhol en mängd olika filmer, s.k. Screen tests, i hans New York-belagda studio. The Factory blev platsen för skapande och nöje. Flera idag framstående artister var förmål för Warhols polariodkamera. Bland namnen fanns bl.a. Mick Jagger, Bob Dylan men allra främst hans superstar, den bitterljuva Edie Sedgwick. Om ni inte sett filmen The Factory med Sienna Miller i huvudrollen, så gör det genast.

"Andy, what would I have to do in one of your movies?"
"Just be yourself"
"Well, witch one?"
(Edie Sedgwick 1943-1971)

pics photoshopsupport.com

onsdag 17 februari 2010

Rotebro station



Är dansbyxorna dem nya tightsen..? De har i alla fall skådats på catwalken relativt frekvent den senaste tiden. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det här. Jag har nämligen ett gediget förflutet som dansbyxanvändare. I årskus 6 var jag och mina tre bästa vänner Malin, Helena och Karro de starkaste av team. Vi befann oss i Rotan och spanade, föremålen skiftade. Något som däremot var konstant var våra outfits. Dansbyxor (eller jazzbrallor som vi kallade dem), stora dunjackor, filaskor, knutar på huvudet och mängder med rouge på kinderna. Det var vinter. Vi frös. Varför gick vi inte bara hem? För vi hade verkligen trygga och varma hem att gå till. Men vi skulle bli vuxna. Vi ville inte vara barn längre. Så när jag tänker på dansbyxor minns jag vinter. Att bli vuxen. Och Rotebro station.
Håller nog kvar vid tightsen ett bra tag till..

måndag 15 februari 2010

In memorian







Alexander McQueen sörjs av en hel modevärld. Med anledning av detta tänker jag på andra som avslutat sina liv för tidigt. Tragiska bortgångar och sorgliga livsöden. Storheter som format vår historia och som vi alltid kommer minnas. Orden är sagda och tonerna spelade. Tack för dem.

Mera fint från A Single Man




A single man



Är väldigt nyfiken på denna film där ingen mindre än Tom Ford står för regin. Något som efter att ha sett trailer och bilder från filmen framgår tydligt. Estetik och vackert foto är bara förnamnet. Dessutom är Colin Firth, Julianne Moore, Matthew Goode och Nicholas Hoult sanslöst snygga i sina olika roller.

söndag 14 februari 2010

Kontrast





Tycker bara väldigt mycket om dessa bilder. Svart och vitt. Hur fint är inte det. Just nu lyssnar jag på den sköna låten Elin med Magnus Carlsson.

OTTICO STHLM




I januari 2009 öppnade min kusin Sara sin alldeles egna optik. I butiken hittar du massor med fräsiga bågar från märken som Gucci, YSL, Vasuma, Oscar Magnusson, RayBan och Dior med fler. Sara har stenkoll på glasögonvärlden så allt som är nytt och snyggt, det finns hos Ottico (köpte själv ett par väldigt fina solbrillor där för inte så länge sedan). Självklart har Sara en blogg där hon skriver om alla nyheter och trender. Så om du är sugen på nya bågar eller behöver snygga solglasögon till sommaren tycker jag att du ska ta vägarna förbi Upplandsgatan 78. Där hittar du OTTICO STHLM.

Samtal med Jens

Jens: Hej Elin
Elin: Hej Jens
Jens: Hur går det med bloggen?
Elin: Bra
Jens: Du måste tillägna ett inlägg åt mig
Elin: Måste jag?
Jens: Ja
Elin: Varför då?
Jens: Tycker att det är på sin plats bara
Elin: Jaha, hur många inlägg har du tillägnat mig i din blogg?
Jens: Inget
Elin: Nej, just det
Jens: Men det kommer nu

Well, Jens. Här har du ditt inlägg. Läs Jens blogg här. Vem vet. Jag kanske dyker upp..

fredag 12 februari 2010

Vem är schlager-Elin?

Jag brukar i vissa stunder kallas för schlager-Elin. Det är helt och hållet mina vänners påhitt och grundar sig i min svaghet för töntig musik. För jag inser faktiskt själv att den är rätt cheesey. Melodifestivalen faller helt och hållet under den kategorin. Jag vill däremot bestämt dementera att jag skulle ha en fallenhet för all musik som figurerar där, men varje år producerars det i min mening vissa guldkorn i den folkliga tillställningen Melodifestivalen. Också varje år runt denna tid ställer min kära vän Sara (av mig kallad Sascha) och hennes schlagerdiggande karl till med Melodifestivalfest. Så även i år. Och imorgon smäller det på Upplandsgatan. Vi tippar vinnare, dissar programledarna och de dåliga bidragen och dricker massa vin. Galet kul. Min ständiga bundsförvant i dessa sammanhang (och i alla andra) är den sköna Helena. På bilden dansandes till någon skönsjungande idoldeltagare.

Life is hard. Life is short. Life is painful. Life is rich. Life is....Precious.



Biobesöket igår blev magiskt. Det absolut bästa jag sett på väldigt väldigt länge. Vi såg filmen Precious som är baserad på novellen Push av Sapphire. Denna dyrbara film rymmer alla känslor och är så fin och stark. Stundtals även smärtsamt tragisk. Den lämnar ingen oberörd. Se den.
pics blog.theartsfuse.com

torsdag 11 februari 2010

Det svänger ju!

Jag har helt missat norska Donkeyboy. Satt och tittade på Skavlan i fredags och fick höra detta musikaliska mästerverk. Gruppen härstammar från norska Drammen och är galet stora i hemlandet (min emmigrerade bror har intygat). Kul att Norge för en gång skull lyckats producera lite bra musik. För nej, Take on me med A-ha räknas inte. Lyssna på den den fantastiska låten Ambitions här.
Nu ska jag poppa popcorn. Ska på bio och biografen jag ska till har slutat med popcornförsäljning. Skandal!

R.I.P Alexander McQeen

En av våra stora modeskapare har tragiskt gått ur tiden. Han avled endast 40 år gammal. Vila i frid.

onsdag 10 februari 2010

Tribute

Galet fint
Rockigt för engelska Vouge september 2003


Slutar aldrig häpnas av denna donnas skönhet. Vacker som få. Ord är överflödiga.
pics vouge.co.uk, rodeo.net

Avtryck



Prints, massor av prints. Snyggast just nu finns hos Acne.

Hatten av för Noomi


Vinnare av bäst klädda kvinna på Elle-galan, årets hetero på QX-galan och nu DN:s kulturpris. Kan bara hoppas att tacktalen var fylligare än det hon höll (eller inte höll) på Guldbaggegalan för bästa kvinnliga huvudroll. Hursomhelst, kul kul. Nu ska jag sluta tjata om Noomi.
pics elle.se